Over ons

Ecologisch en Duurzaam

Rewind en Play zijn twee winkels die de keuze van het assortiment laat bepalen door het duurzame en ecologische karakter van onze leveranciers en hun producten.

Waarom?

We zijn er van overtuigd dat duurzaamheid het nieuwe normaal moet en zal worden in het maken van nieuwe producten, materialen. Dit is niet alleen weggelegd voor het lokale, het ambachtelijke, de middenstand. Nee.  Grote bedrijven zijn ook hoe langer hoe meer overtuigd van de winst, zowel financieel als voor het welzijn van onze omgeving, die duurzame productie oplevert. Duurzaamheid moet voor iedereen voorhanden zijn. Arm en rijk. Betaalbaar maar niet goedkoop. Esthetisch en niet geknutseld. Een afgewerkt voor de hand liggend product dat iedereen kan aanspreken. Maar gemaakt zonder een te grote negatieve impact op mens en natuur. 

Onze visie

Van een echte recycle design winkel zijn we doorheen de jaren geëvolueerd naar ontwerpen en producten waarvan je niet altijd ziet dat ze gemaakt zijn van recycling of ecologische materialen. We hopen zo de klanten die niet per se bewust zijn toch mee in het positieve verhaal te betrekken. Want we vertellen graag het verhaal achter onze producten. En dan merk je bij veel mensen toch een lichte verbazing van een wereld die ze niet kenden. Voor veel klanten blijft het eco verhaal toch nog altijd geassocieerd met het ambachtelijke, kringloop en huis-tuin-en keuken verhaal of van de goed verdienende middenklasser met genoeg tijd om zich de wereld problemen aan te trekken. Maar het is veel meer dan dat! Het is een toekomst waarin iedereen betrokken moet worden, zonder dat ze daar zelf moeite voor moeten doen.